Erwin Van Erp

Hallo, mijn naam is Erwin van Erp. Samen met mijn vrouw Sanne en dochters Nina en Lexi runnen wij Alaskan Husky Team Hau Kea. Toen ik in 2006 Sanne leerde kennen, kwam ik gauw genoeg ook in aanraking met mijn toen toekomstige schoonouders. Al gauw na een eerste kennismaking ging ik voor de eerste keer met Piet en Natascha mee naar een sledehondenrace. Hoewel het virus niet direct toesloeg, kwam er in 2007 toch de eerste Siberische Husky. niet veel later gevolgd door een 2e exemplaar. En zoals het zo vaak gaat in de sport, het worden er vanzelf meer.... Maar deze keer kwam er een German Trailhound van 7 jaar ons team versterken. Een compleet andere hond, maar o wat fijn om mee te werken. Er werd vanaf dat moment ook goed nagedacht over de richting die we als team op wilden. En na eerst toch nog een 2tal pogingen met Siberische huskies hebben we toch definitief de switch gemaakt naar Alaskan Huskies. 

Zoals vele in de sport wel weten, vinden wij de wedstrijden niet zo belangrijk. We gaan wel graag naar een karrenwedstrijd in de buurt, maar dat is dan toch vooral bedoeld voor het sociale aspect. Wel proberen we ieder jaar voor een aantal weken naar het prachtige Zweden te gaan om daar lange tochten met onze honden door de sneeuw te maken. We zijn zelfs al 2 keer de poolcirkel overgestoken om met onze eigen honden in Zweeds Lapland te kunnen touren.

Inmiddels staat bij ons de volgende generatie al te popelen om mee te doen, en dat betekent dus dat ik steeds vaker mijn team (of een deel ervan) af mag staan aan mijn oudste dochter Nina (11 jaar) zij vergezelt mij bij alle trainingen, of ja ik mag mee als ballast/handler. Gelukkig kunnen we Lexi met de Kidsruns voorlopig nog tevreden houden.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen